TISZTA SZOFTVER

A Microsoft® Windows® 11 és az UBUNTU

 

A PCBUTIK az induláskor azt a célt tűzte ki (és azóta is folyamatosan azon dolgozik), hogy ügyfeleink az általunk értékesített számítógépeken tiszta szoftvereket használhassanak. Ezért minden felújított számítógépet, ami nálunk kerül értékesítésre, a kezdetektől a Windows mellett további három operációs rendszer valamelyikével adtunk át – Ubuntu, Zorin OS, Linux Mint. Küldetésünket szem előtt tartva 2018 novemberében csatlakoztunk a Microsoft M.A.R. programhoz, hogy mindazok, akik fenntartásokkal fogadják a Linux operációs rendszereket, azoknak elérhető áron adhassunk a vásárolt számítógép mellé Windows 10 operációs rendszert.

2022 második negyedévétől a Microsoft M.A.R. program mellett párhuzamosan megcélzunk egy új irányt. Igen, egyre több számítógépre kerül fel majd a ZORIN OS, vagy az UBUNTU operációs rendszer, mivel tapasztalatunk szerint, már ügyfeleink is egyre jobban érdeklődnek más alternatíva után, mint a Windows.

A Microsoft Windows10 operációs rendszer továbbra is megvásárolható azokhoz a felújított számítógépeinkhez amelyek nem rendelkeznek Microsoft licenc kulccsal. Ez a Home verzió esetében 9.990.- Ft, a Pro esetében pedig 15.990.- Ft egyszeri plusz költséget jelent a későbbiekben. További változás még, hogy a számítógépek átvételének lehetősége 24-48 órával kitolódik. Ennek oka az, hogy a licenckulcs integrálása már nem nálunk az üzletben, hanem a nagykereskedés telephelyén történik. Ez csak azokra a számítógépekre vonatkozik, melyek kínálatunkban nem Windows operációs rendszerrel szerepelnek!

A fent említett új irányt azért tartjuk fontosnak, mert pénztárcabarát megoldást jelenthet azoknak a vásárlóiknak, akik mindössze átlagos otthoni célokra használják a számítógépeket (bankolás, filmezés, netezés).

Mint azt sokan tudjátok, a Linux egy nyílt és bárki által személyre szabható operációs rendszer, ami ráadásul ingyenesen elérhető. Mára már annyit fejlődött ráadásul, hogy ha már használtál Windowst, akkor ezzel is csuklóból elboldogulsz. 

A szabad átalakításnak köszönhetően Zorin operációs rendszerrel kínált számgépeinken varázsoltunk Nektek a komfortos használathoz egy olyan felületet, amely úgy hat, mintha egy Windows előtt ülnél. (Windows téma és ikonkészlet) További előnyök a Zorin operációs rendszerrel kapcsolatban, hogy nem kell vírusirtó a számítógépre! Ráadásul egy nagy szoftver áruházból lehet válogatni a többnyire magyar nyelvű programok közül, melyek díjmentesen telepíthetők a számítógépre – akárcsak kipróbálás céljára is.

Az átlag felhasználókon kívül pedig azok is élvezhetik az UBUNTU, vagy a Zorin OS előnyeit, akik professzionális kép-, zene- és hangszerkesztő vagy videóvágó programokkal dolgoznak, hiszen ezek is nagy számban elérhetők ingyenesen a rendszerben.

Professzionális programok a Zorin Operációs Rendszeren…

 

Játékosok számára jól jöhet, hogy van beépített Steam és Epic támogatás is, csakúgy mint kártyajátékok,
Mahjong és társai. Természetesen a digitális oktatáshoz és munkához szükséges kommunikációs programok (Zoom, MicrosoftTeams, Viber, Skype) is hibátlanul futnak ezen operációs rendszer alatt.

Microsoft® Teams telepítése a Szoftver Áruházból…

 

Fájlkezelő az UBUNTU-ban

          

Tervezz hozzánk útvonalat!