Category: BLOG!

FIGYELEM, A PCBUTIK MEGŐRÜLT!!!

Olcsóóósítááásss!!!!!


Mint azt ti is tapasztaltátok sajnos mindennek az ára csak felfelé megy, mi viszont olcsósítunk!!!

Május 16-tól a laptopok takarítása 2.000 Ft-al olcsóbb, visszavonásig!


Tovább a szervizdíjakhoz >>>

A kicsi Netezős…

 

Kezdjük a tavaszt egy újabb érdekességgel, a régebbi gépek háza tájáról.

Jó páran tapasztalhattátok, hogy a Microsoft® elkezdte a régebbi hardverek támogatását kivezetni a Windows® 10 operációs rendszerből – Itt említenénk példaként a Core2 konfigurációkat. – (Vigyázat, lassan jön az első generációs “i” széria!)

Körülbelül 2 évvel ezelőtt sokan szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a korábbi Core2 sorozat integrált videó kártyáinak támogatását (pl.: YouTube) a Microsoft® egyszerűen kivezette a Windows® 10 alól. Sokan cseréltetek gépet, holott csak netezésre és egy-egy YouTube videó megtekintésére van használva a számítógép, vagy maradt egy alternatíva, hogy többen korábbi és nem jogtiszta Windows® verzióra váltottatok vissza.

Nos! Ezeket a gépeket mi felújítva értékesítjük tovább SSD-vel és adott esetben új házba építve, természetesen egy év garanciával.

Miért is vennénk egy „ágyút” azért, hogy lelőjünk vele egy verebet?

A fent említett feladatokra tökéletesen elegendő a jól bevált, és a mai napig stabilan működő Core2 széria, igaz picit lassabbak az “i” szériás gépeknél. De egy erősebb Core2 proci (pl.: E8400) simán felveszi a versenyt egy második generációs Core i3-as processzorral.

Aki egy icipicit elrugaszkodik attól a ténytől, hogy nem csak a Windows® Operációs Rendszer létezik, és alap feladatra használja a számítógépét (bankolás, netezés, zene, YouTube, stb.) annak alternatívát nyújthatnak ezek az olcsóbb kategóriás számítógépek, melyek továbbra is elérhetőek nálunk, de már új köntösben, Ubuntu alapú operációs rendszerrel.


Ha kíváncsiak vagytok, akkor nézzétek meg a “kicsi netezős” számítógépeinket…

Most használt, vagy felújított?

A legtöbb vásárlónak szinte fogalma sincs!

Használt / Felújított – Most melyik melyik???

Használt számítógép – Egy kis mese, hogy jobban megértsd a lényegét:

A kereskedő megvásárolja nagykereskedésből, vagy magánszemélytől a számítógépet. Ezután teszteli, portalanítja – esetleg pasztázza -, gyakorlatilag elvégez egy kisebb karbantartást… Majd egy kisebb haszonnal továbbértékesíti, némi garanciát vállalva rá (Jellemzően 3-6 hónap) – Ez a használt számítógép!

Felújított számítógép – Itt is egy kis mese, hogy még jobban megértsd a lényegét:

A kereskedő megvásárolja nagykereskedésből, vagy magánszemélytől a számítógépet, illetve a használt alkatrészeket. Ezután teszteli, portalanítja és egy jobb állapotú PC házba építi, leszervizelt, vagy új tápegységgel, új alkatrészekkel bővítve, párosítva, természetesen pasztázva. Gyakorlatilag újraépíti az értékesítésre kínált konfigurációt… Majd egy nagyobb haszonnal továbbértékesíti (hiszen a kereskedő időt és energiát tett bele), jellemzően 1, 2, vagy akár több év garanciát vállalva rá – Ez a felújított számítógép!

 

A PCBUTIK.eu kizárólag felújított és teljes mértékben átvizsgált számítógépeket értékesít ügyfeleik felé!

2015 Augusztus 25 és 2021 Március 31. között értékesített több száz darab felújított számítógépből a tényleges garanciában visszahozott számítógépek darabszáma nem érte el az 5 darabot!!!!!

Erre nagyon büszkék vagyunk és ígérjük, hogy a jövőben is méltóan helyt fogunk állni!

Köszönjük a bizalmatokat és továbbra is szeretettel várunk üzletünkben… 🙂


Tudom, hogy kicsit szájbarágósra sikerült a dolog, de reméljük, hogy sikerült egy-két kérdéskört letisztázni…
PCBUTIK.eu

Pofátlanul olcsó Windows 10 a piacon!

Kicsit agyaltam, hogy igaziból hogy is kezdjem ennek a témának a bevezetését, mert megmondom őszintén, hogy sok-sok furcsaság van jelen a hazai számítástechnikai piacon.

Arról most nem írnék, hogy egekbe szöktek az új videókártyák, SSD, stb. árai és ez sajnos húzta magával felfelé a használt eszközök piaci árait is.

Arról viszont mindenképp írnék, hogy miért látunk egyre több használt Windows 10 -es gépet a piacon pofátlanul olcsón, szinte ár alatt. Sajnos ezek a gépek hírből sem láttak jogtiszta Windows 10 -et! Khm… Akarom mondani, ez olyan kiskapus megoldás, vagy mégsem?

Jöjjön egy kis mese, hogy jobban megértsd a lényegét:

Van egy nagy vállalat vásárolnak egy brand számítógépet, mondjuk egy DELL Optiplex 9010 -et, Windows 7 -el, 2014 -ben. Ez a cég a gépet leselejtezi 2020 -ban és eladja nagykereskedésnek, vagy egyéb olyan cégnek/magánembernek (pl.: ebay), akik behozzák az országba.

A nagykereskedés/cég/magánszemély a számítógépről a Windows COA matricát nem távolítja (Sem fizikailag, sem pedig elektronikusan!) – tisztelet a kivételnek. Nos, ezeket a gépeket – ha a beszerzésnél a számlán szerepelt, hogy a géphez tartozik Windows 7 – tovább lehet értékesíteni Windows 7 -el!

És itt jön a kiskapu:

A vállalkozások tömkelege értékesíti ezeket a használt brand számítógépeket/laptopokat jogtiszta Windows 10 -el!!! Mégis hogyan, jöhetne a kérdés, ugye? Azért, mert a Microsoft erre lehetőséget ad, de nem a kiskereskedőnek, hanem kizárólag a magánszemélyeknek!!! 

Ugyanis a magánszemély Windows 7 -el vásárolja meg a gépet, majd otthon frissítheti Windows 10-re!
Ez legális ugyan, de nem jogtiszta! (Legális, mert az operációs rendszer önmagát frissítette – köszönhetően a beépített automatizált frissítésnek-, de a Windows 10 ettől még nem lesz jogtiszta, mert nincs róla számla, valamint jogtisztaságot igazoló dokumentum – Pl.: Windows 10 COA matrica) Nyílván a magánszemélyeket nem fogják ellenőrizni, de előfordult már a történelem során.

Tanúlság:

Sajnos így történhet meg, hogy a kereskedő Windows 10 -el hirdet/értékesít egy használt számítógépet, úgy hogy a

  • a Windows 10 licenszet nem számlázza ki
  • nem tesz rá Microsoft Windows 10 for Refurbished PC COA matricát
  • a kereskedő nem Microsoft Refurbished Partner

 

Tehát olyan mintha eladott volna egy számítógépet illegális szoftverrel, ami bizony ha kiderül komoly bűntetési tételt von maga után!

Egy Microsoft Windows 10 Home for Refurbished PC COA a nagykereskedésben is 9.600 Ft felett van!!! (Ezt 10.990 Ft -ért értékesítjük a használt számítógéphez/laptophoz)

 

És még egy kis plusz, ha valaki jogtiszta Windows 10 -et vásárol:

Mindenki, aki jogtiszta Windows 10 -et vásárol, jogosult – garanciális csere esetében – egyszer a meglévő Windows 10 -et továbbvinni a cserélt számítógépre, a garanciális perióduson belül! Ezt soha nem mondják sehol!

Pusztán azért írjuk le ezeket, hogy lássatok tisztán
Köszönjük, hogy elolvastad!

Tervezz hozzánk útvonalat!