Category: BLOG!

Most használt, vagy felújított?

A legtöbb vásárlónak szinte fogalma sincs!

Használt / Felújított – Most melyik melyik???

Használt számítógép – Egy kis mese, hogy jobban megértsd a lényegét:

A kereskedő megvásárolja nagykereskedésből, vagy magánszemélytől a számítógépet. Ezután teszteli, portalanítja – esetleg pasztázza -, gyakorlatilag elvégez egy kisebb karbantartást… Majd egy kisebb haszonnal továbbértékesíti, némi garanciát vállalva rá (Jellemzően 3-6 hónap) – Ez a használt számítógép!

Felújított számítógép – Itt is egy kis mese, hogy még jobban megértsd a lényegét:

A kereskedő megvásárolja nagykereskedésből, vagy magánszemélytől a számítógépet, illetve a használt alkatrészeket. Ezután teszteli, portalanítja és egy jobb állapotú PC házba építi, leszervizelt, vagy új tápegységgel, új alkatrészekkel bővítve, párosítva, természetesen pasztázva. Gyakorlatilag újraépíti az értékesítésre kínált konfigurációt… Majd egy nagyobb haszonnal továbbértékesíti (hiszen a kereskedő időt és energiát tett bele), jellemzően 1, 2, vagy akár több év garanciát vállalva rá – Ez a felújított számítógép!

 

A PCBUTIK.eu kizárólag felújított és teljes mértékben átvizsgált számítógépeket értékesít ügyfeleik felé!

2015 Augusztus 25 és 2021 Március 31. között értékesített több száz darab felújított számítógépből a tényleges garanciában visszahozott számítógépek darabszáma nem érte el az 5 darabot!!!!!

Erre nagyon büszkék vagyunk és ígérjük, hogy a jövőben is méltóan helyt fogunk állni!

Köszönjük a bizalmatokat és továbbra is szeretettel várunk üzletünkben… 🙂


Tudom, hogy kicsit szájbarágósra sikerült a dolog, de reméljük, hogy sikerült egy-két kérdéskört letisztázni…
PCBUTIK.eu

Pofátlanul olcsó Windows 10 a piacon!

Kicsit agyaltam, hogy igaziból hogy is kezdjem ennek a témának a bevezetését, mert megmondom őszintén, hogy sok-sok furcsaság van jelen a hazai számítástechnikai piacon.

Arról most nem írnék, hogy egekbe szöktek az új videókártyák, SSD, stb. árai és ez sajnos húzta magával felfelé a használt eszközök piaci árait is.

Arról viszont mindenképp írnék, hogy miért látunk egyre több használt Windows 10 -es gépet a piacon pofátlanul olcsón, szinte ár alatt. Sajnos ezek a gépek hírből sem láttak jogtiszta Windows 10 -et! Khm… Akarom mondani, ez olyan kiskapus megoldás, vagy mégsem?

Jöjjön egy kis mese, hogy jobban megértsd a lényegét:

Van egy nagy vállalat vásárolnak egy brand számítógépet, mondjuk egy DELL Optiplex 9010 -et, Windows 7 -el, 2014 -ben. Ez a cég a gépet leselejtezi 2020 -ban és eladja nagykereskedésnek, vagy egyéb olyan cégnek/magánembernek (pl.: ebay), akik behozzák az országba.

A nagykereskedés/cég/magánszemély a számítógépről a Windows COA matricát nem távolítja (Sem fizikailag, sem pedig elektronikusan!) – tisztelet a kivételnek. Nos, ezeket a gépeket – ha a beszerzésnél a számlán szerepelt, hogy a géphez tartozik Windows 7 – tovább lehet értékesíteni Windows 7 -el!

És itt jön a kiskapu:

A vállalkozások tömkelege értékesíti ezeket a használt brand számítógépeket/laptopokat jogtiszta Windows 10 -el!!! Mégis hogyan, jöhetne a kérdés, ugye? Azért, mert a Microsoft erre lehetőséget ad, de nem a kiskereskedőnek, hanem kizárólag a magánszemélyeknek!!! 

Ugyanis a magánszemély Windows 7 -el vásárolja meg a gépet, majd otthon frissítheti Windows 10-re!
Ez legális ugyan, de nem jogtiszta! (Legális, mert az operációs rendszer önmagát frissítette – köszönhetően a beépített automatizált frissítésnek-, de a Windows 10 ettől még nem lesz jogtiszta, mert nincs róla számla, valamint jogtisztaságot igazoló dokumentum – Pl.: Windows 10 COA matrica) Nyílván a magánszemélyeket nem fogják ellenőrizni, de előfordult már a történelem során.

Tanúlság:

Sajnos így történhet meg, hogy a kereskedő Windows 10 -el hirdet/értékesít egy használt számítógépet, úgy hogy a

 • a Windows 10 licenszet nem számlázza ki
 • nem tesz rá Microsoft Windows 10 for Refurbished PC COA matricát
 • a kereskedő nem Microsoft Refurbished Partner

 

Tehát olyan mintha eladott volna egy számítógépet illegális szoftverrel, ami bizony ha kiderül komoly bűntetési tételt von maga után!

Egy Microsoft Windows 10 Home for Refurbished PC COA a nagykereskedésben is 8.800 Ft felett van!!! (Ezt 9.990 Ft -ért értékesítjük a használt számítógéphez/laptophoz) Mi ezt azért tudjuk megtenni, mert Microsoft partnerek vagyunk és tagjai vagyunk a MAR programnak! Az a számítástechnikai üzlet, amelyik nem rendelkezik ilyen partnerszerződéssel, az kizárólag olyan Windows 10 -et értékesíthet, ami jóval drágábban (30.000 Ft felett) beszerezhető.

Sokan azt is kevesen tudják, hogy aki üzletszerűen használja a számítógépet, az nem használhat Home verziót. Ebben az esetben kizárólag a Professional verziót lehet telepíteni, ugyanis a NAV ezt viszont vizsgálhatja egy esetleges ellenőrzés során. Ha nem így teszünk, akkor számíthatunk egy közel 2 millió forintos bírságra!

És még egy kis plusz, ha valaki jogtiszta Windows 10 -et vásárol:

Mindenki, aki jogtiszta Windows 10 -et vásárol, jogosult – garanciális csere esetében – egyszer a meglévő Windows 10 -et továbbvinni a cserélt számítógépre, a garanciális perióduson belül! Ezt soha nem mondják sehol!

Pusztán azért írjuk le ezeket, hogy lássatok tisztán
Köszönjük, hogy elolvastad!

DEEPIN OS

“A LEGSZEBB FELHASZNÁLÓI FELÜLETTEL!”


A PCBUTIK.eu hivatásának tekinti, hogy az eladott számítógépekre jogtiszta és legális operációs rendszer kerüljön. Létezik azonban a fizetős MICROSOFT® WINDOWS® helyett ingyenes és megbízható alternatíva is. A Microsoft® matricával (COA) nem rendelkező gépekre az UBUNTU alapú Deepin Operációs Rendszert telepítjük!

Digitális oktatás esetén 
a Deepin Operációs Rendszer alkalmas a ZOOM, Classroom és Kréta e-Ügyintézés – Alaprendszer használatára!

 

ELŐNYÖK:

 • OTTHON ÉS MUNKAHELYEN EGYARÁNT HASZNÁLHATÓ!
 • A MAGYAR NYELV TELJESKÖRŰ TÁMOGATÁSA!
 • VÁLASZTHATÓ VILÁGOS, VAGY SÖTÉT TÉMA!
 • BEÉPÍTETT ÁRUHÁZ!
 • INGYENES ÉS JOGTISZTA!
 • KEVESEBB VÍRUS!

 

A Magyar nyelven is tudó Deepin Operációs Rendszert nagyon könnyű használni, szinte majdnem minden ugyanott van, mint a fizetős Windowsban. Van Start Menü, Vezérlőpult (itt Vezérlőközpont), sőt még Sajátgép/Ez a gép menüpont is (itt Számítógép)! Igaz itt minden kicsit másképp van elnevezve, de aki ült már Windows előtt, az rögtön tudja majd használni.

 

Deepin OS – Asztal és a Start Menü

Ha összevetjük, hogy egy Microsoft® Windows® 10 Home – még ha a felújított számítógépeddel együtt veszed, akkor is – 9.990 Forint, ezzel szemben a Deepin OS díjmentes és hopp, spóroltál rögtön 9.990 Forintot, ami a zsebedben marad!

 

Áruház (Hasonló az Androidos Play Áruházhoz)

Mire tudod használni?

Internetezésre: Firefox, Google Chrome, Chromium, Opera
Zenehallgatásra: Deepin Zene, Rhythmbox, Audacious (Winamp klón), vagy VLC Media Player, Spotify
Filmek nézése: VLC Media Player
Online hang és videó híváshoz: FaceBook Messenger, Google Duo, Viber, Skype
Irodai munkákra, levelezésre: Libre Office irodai csomag (Microsoft Office kompatibilis)
Vektorgrafikai munkák elkészítésére: Inkscape (Vektorgrafika – Hasonló, mint a CorelDraw)
Pixelgrafikai munkák elkészítésére: GIMP (Pixelgrafika – Hasonló, mint a Photoshop)
Játékra: Steam kliens, illetve egyéb online és beépített játékok
Felhő tárhely: MEGA Upload, Dropbox, Google Drive, Microsoft® OneDrive®

Mint azt a fenti listából te is láthatod elég sok mindenre használhatod a Deepin Operációs Rendszert, melyet az általunk forgalmazott egyes számítógépekre automatikusan előtelepítünk, hogy vásárlás után csak használnod kelljen a gépet és ne a telepítésekkel töltsd el a hasznos idődet, valamint ne költs súlyos ezreket csak azért, hogy internetezni tudj otthon, vagy az irodádban!


Rendszerkövetelmény, melyen a Deepin OS gördülékenyen használható: 

20 GB szabad tárterület, 4 GB RAM
Dual Core processzor
Intel, Nvidia, vagy AMD/ATi VGA kártya
*SSD meghajtó – ajánlott

Természetesen a tőlünk vásárolt számítógépekre a garancia akkor is élni fog, ha úgy döntesz, hogy más operációs rendszerrel (pl.: Microsoft® Windows®) kívánod használni a nálunk vásárolt számítógépedet.

A DEEPIN OS WEBOLDALA (ANGOLUL)


Néhány kép napi használat közben:

                   


Mint azt láthatjátok a honlap is ezzel készül… 🙂

COVID-19

COVID-19 INTÉZKEDÉSEINK:

(2021. November 20. -tól)

 • A szájat és az orrot eltakaró maszk használata üzletünkben kötelező!
 • Üzletünkben a személyzeten kívül maximum 2 fő tartózkodhat egyszerre
  (Kivéve: 14 éven aluli gyermek, vagy a fogyatékkal élők kísérője)
 • A eladópultra kézfertőtlenítőt helyeztünk ki!
 • A bejárati ajtókon található kilincseket napjában többször fertőtlenítjük!
 • A testhőmérsékletünket minden nap ellenőrizzük!

 


!!! VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA !!!

ÜZENETKÜLDÉS ÉS VIDEÓHÍVÁS