Category: BLOG!

HELLÓ DECEMBER!

HELLÓ DECEMBER!

Olcsó és megbízható Hyundai Pentino számítógépek készülnek a PCBUTIK.eu műhelyében…
– Természetesen mindegyik SSD meghajtóval szerelt!
– Minden számítógépre 12 hónap garanciát vállalunk!
– A számítógépek használatra készen, telepítve kerülnek átadásra!

1.)

A KICSI NETEZŐS, hírek olvasására, bankolásra és a HD tartalmakhoz tökéletes választás lehet!
(C2D-E8400/4GB DDR3 RAM/120GB SSD/DVD író/Zorin OS)
14.990 Ft

2.)
A HOME&OFFICE és a SULISOKNAK való kategóriában jeleskedő számítógép jó választás otthonra, mindennapi használatra, tanulásra, sőt még a FULL HD tartalmakhoz is elég!

(i3-2120/4GB DDR3 RAM/240 GB SSD/DVD író/Windows 10 Pro)

24.990 Ft

3.)
A HOME&OFFICE, SULISOKNAK és a JÁTÉKOSOKNAK szánt kategóriában fellelhető számítógép jó választás otthonra, mindennapi használatra, tanulásra, FULL HD tartalmakhoz és egy kis bővítéssel elég sok játékhoz tökéletes választás!
(i5-2400/4GB DDR3 RAM/240 GB SSD/DVD író/Windows 10 Pro)
34.990 Ft

Az ismeretlen ismerős

Újabb írásunk nem másról fog szólni, mint a már annyit emlegetett Ubuntu, Linux Mint, Zorin és Deepin operációs rendszerekről. Csokorba szedtük Nektek, hogy mégis melyik Linux verzió miért is jó és miben tud többet az egyik, mint a másik, vagy miben más, mint a Windows!

Linuxos számítógépeinket UBUNTU, vagy Zorin operációs rendszerrel értéksítjük!


Kezdjük a legnagyobb felhasználói táborral rendelkező Ubuntu operációs rendszerrel.
Nálunk azért is kapta az első helyet, mert itt jelennek meg leghamarabb az újdonságok, melyek a többi Ubuntu alapú disztribúcióban csak később érhetők el. Számtalan Linux verzió ugyanis az Ubuntuból indult ki.

  • A legnagyobb magyar nyelvű online közösség!
  • A legtöbb ingyenesen elérhető szoftver!
  • Mindig a legfrissebb szoftverek!
  • A magyar nyelv 100%-os támogatása!

 

Máshol vannak az alkalmazás ikonok, a tálca alaphelyzetben a képernyő bal oldalán található (beállításoknál bármely oldalra áthelyezhető!). Máshogy néz ki a menü és van egy felső tálcánk is, amin helyet kapott az értesítési panel, az aktív alkalmazások valamint a tevékenységek. Az Ubuntu operációs rendszert könnyen meg lehet szokni, de talán ez a rendszer ami elrendezésileg és műveletekben nem annyira hasonlít a Windowshoz.

1-2 hét alatt meg lehet szokni…

 

Összességében azonban aki egy kicsit hajlandó nem csak megszokásból számítógépezni, annak az átállás 1-2 héten belül sikerül és szeretni fogja a rendszert.


Következő alanyunk a második legnagyobb felhasználói táborral rendelkező Linux Mint.
Az Ubuntu alapú operációs rendszerek közül talán az első volt, amelyik a legjobban hasonlított a Windowshoz, szinte mindent ugyanott találunk meg. A tálca szintén a képernyő alján helyezkedik el és a képernyő bal alsó sarkában a „Start” menü is helyet kapott. A Mintnek is van egy nagy és segítőkész online közössége.

1-2 nap alatt meg lehet szokni…

 

Mejelenés tekintetében viszont mellőzi a csillogást…


A harmadik górcső alá vett operációs rendszerünk a Zorin OS.
Az ír fejlesztésű operációs rendszer mégis talán a legközelebb áll megjelenésében a Windowshoz, mivel a színvilága és a működése hasonló a Windows-éval. Itt beállíthatjuk akár a Windows XP/7, valamint a Windows 10 megjelenítését is. A Zorin OS Pro már tudja a Windows 11 és az iOS megjelenését is, bár a Pro verzióért fizetnünk kell tizenpárezer forintot.

A Zorin OS megjelenési módjai…

 

Amit a Zorinnál külön kiemelünk, az a Zorin Connect nevű alkalmazás, amely képes összekapcsolódni a telefonunkkal (létezik Androidos app is hozzá), így a számítógépen lehet sms-t írni illetve a médiát vezérelni (hangosítani, halkítani, léptetni a zeneszámokat, stb.). Érdekességként említjük, hogy ez a kis szoftver olyat is tud, hogy ha szól a zene a számítógépen, ha csörög a telefon, akkor a zenét automatikusan lehalkítja. Fantasztikus! Ez a kis programocska, ami a Zorin OS-t igazán különlegessé teszi az általunk kínált Linux operációs rendszereken belül.

 

Fájlok küldése és fogadása telefonról és telefonra!

 

Ne legyen mindig csak jó írva a rendszereknél, ezért elmondjuk, hogy sajnos itt magyar közösség nincs és a magyar nyelv támogatása is csak kb. 99 %-os. A szoftverek verziói nem mindig a legfrissebbek, mint az Ubuntu és a Linux Mint esetében, de mégis talán az egyik legjobb alternatíva a Windows operációs rendszer helyett.

Saját rendszerünk, természetesen nem más, mint a ZORIN OS!

 

Olyan, mintha Windows-t használnánk, ugye?
A Zorin operációs rendszer használata 1-2 nap alatt elsajátítható!


Végül jöjjön egy kakukktojás, a kínai fejlesztésű Deepin operációs rendszer, mellyel sokáig értékesítettük felújított számítógépeinket, sikerrel!
Talán erről lehetne a leghosszabban írni pro és kontra. A rendszer legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy megjelenésében kapunk egy Ubuntu+Zorin OS+Windows kombót! Nagyon szép megjelenés és stabil működés jellemzi, ugyanott van szinte minden, mint a Windowsban, gyors, témázható, “csillivilli”, olyan funkciókat tartalmaz, mint egy Androidos telefonkészülék. Hm… Hogy mi? Tessék?

Biztonsági mentés és…

 

Biztonsági mentés és visszaállítás menüpont!
Ráadásul megkérdez, hogy mindent töröljön, vagy védje meg a dokumentumokat… Hatalmas piros pont!

Az összképet rontja, hogy a magyar nyelv támogatása mindössze 80-90 % körüli és a szoftverek régebbi verzióit tartalmazza a rendszer. Stabilitás és gyorsaság szempontjából nincs probléma. Mivel a kínai piacra szánt operációs rendszerről beszélünk, így az online közösség angolul és kínaiul érhető el, de aki a Deepin OS kipróbálására vagy használatára adja a fejét, az 100 %-osan tudja majd használni a rendszert.

 

Könnyen megszokható a szép, letisztult felület!

 

Aki Windowsról vált Deepin -re az körülbelül 2-3 nap alatt megszokja és megszereti ezt a “csillivilli” operációs rendszert.


Mindenkinek elmondjuk, hogy nem minden esetben alternatíva egy Linux operációs rendszer, de az átlagos felhasználásra, irodai és otthoni környezetben tökéletesen megállja a helyét.


Sokan azt mondjátok, hogy a Linuxhoz programozói tudás kell. Tisztázzuk: NEM KELL!
A családból – évek óta – többen is Linuxot használunk a saját gépünkön, ami kifogástalanul működik!

Reméljük, hogy tudtunk segíteni ebben a kis összefoglalóban, de ha bármilyen kérdésed van írj nekünk (fogunk válaszolni), hívj minket vagy egyszerűen csak gyere be és megmutatjuk Neked a felsorolt operációs rendszerek bármelyikét. Mindezt természetesen díjmentesen!

Köszönjük, hogy elolvastad…

 

A Linux Pingvin (Tux)….

 

A kicsi Netezős…

 

Kezdjük a tavaszt egy újabb érdekességgel, a régebbi gépek háza tájáról.

Jó páran tapasztalhattátok, hogy a Microsoft® elkezdte a régebbi hardverek támogatását kivezetni a Windows® 10 operációs rendszerből – Itt említenénk példaként a Core2 konfigurációkat. – (Vigyázat, lassan jön az első generációs “i” széria!)

Körülbelül 2 évvel ezelőtt sokan szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a korábbi Core2 sorozat integrált videó kártyáinak támogatását (pl.: YouTube) a Microsoft® egyszerűen kivezette a Windows® 10 alól. Sokan cseréltetek gépet, holott csak netezésre és egy-egy YouTube videó megtekintésére van használva a számítógép, vagy maradt egy alternatíva, hogy többen korábbi és nem jogtiszta Windows® verzióra váltottatok vissza.

Nos! Ezeket a gépeket mi felújítva értékesítjük tovább SSD-vel és adott esetben új házba építve, természetesen egy év garanciával.

Miért is vennénk egy „ágyút” azért, hogy lelőjünk vele egy verebet?

A fent említett feladatokra tökéletesen elegendő a jól bevált, és a mai napig stabilan működő Core2 széria, igaz picit lassabbak az “i” szériás gépeknél. De egy erősebb Core2 proci (pl.: E8400) simán felveszi a versenyt egy második generációs Core i3-as processzorral.

Aki egy icipicit elrugaszkodik attól a ténytől, hogy nem csak a Windows® Operációs Rendszer létezik, és alap feladatra használja a számítógépét (bankolás, netezés, zene, YouTube, stb.) annak alternatívát nyújthatnak ezek az olcsóbb kategóriás számítógépek, melyek továbbra is elérhetőek nálunk, de már új köntösben, Ubuntu alapú operációs rendszerrel.


Ha kíváncsiak vagytok, akkor nézzétek meg a “kicsi netezős” számítógépeinket…

Most használt, vagy felújított?

A legtöbb vásárlónak szinte fogalma sincs!

Használt / Felújított – Most melyik melyik???

Használt számítógép – Egy kis mese, hogy jobban megértsd a lényegét:

A kereskedő megvásárolja nagykereskedésből, vagy magánszemélytől a számítógépet. Ezután teszteli, portalanítja – esetleg pasztázza -, gyakorlatilag elvégez egy kisebb karbantartást… Majd egy kisebb haszonnal továbbértékesíti, némi garanciát vállalva rá (Jellemzően 3-6 hónap) – Ez a használt számítógép!

Felújított számítógép – Itt is egy kis mese, hogy még jobban megértsd a lényegét:

A kereskedő megvásárolja nagykereskedésből, vagy magánszemélytől a számítógépet, illetve a használt alkatrészeket. Ezután teszteli, portalanítja és egy jobb állapotú PC házba építi, leszervizelt, vagy új tápegységgel, új alkatrészekkel bővítve, párosítva, természetesen pasztázva. Gyakorlatilag újraépíti az értékesítésre kínált konfigurációt… Majd egy nagyobb haszonnal továbbértékesíti (hiszen a kereskedő időt és energiát tett bele), jellemzően 1, 2, vagy akár több év garanciát vállalva rá – Ez a felújított számítógép!

 

A PCBUTIK.eu kizárólag felújított és teljes mértékben átvizsgált számítógépeket értékesít ügyfeleik felé!

2015 Augusztus 25 és 2021 Március 31. között értékesített több száz darab felújított számítógépből a tényleges garanciában visszahozott számítógépek darabszáma nem érte el az 5 darabot!!!!!

Erre nagyon büszkék vagyunk és ígérjük, hogy a jövőben is méltóan helyt fogunk állni!

Köszönjük a bizalmatokat és továbbra is szeretettel várunk üzletünkben… 🙂


Tudom, hogy kicsit szájbarágósra sikerült a dolog, de reméljük, hogy sikerült egy-két kérdéskört letisztázni…
PCBUTIK.eu

Pofátlanul olcsó Windows 10 a piacon!

Kicsit agyaltam, hogy igaziból hogy is kezdjem ennek a témának a bevezetését, mert megmondom őszintén, hogy sok-sok furcsaság van jelen a hazai számítástechnikai piacon.

Arról most nem írnék, hogy egekbe szöktek az új videókártyák, SSD, stb. árai és ez sajnos húzta magával felfelé a használt eszközök piaci árait is.

Arról viszont mindenképp írnék, hogy miért látunk egyre több használt Windows 10 -es gépet a piacon pofátlanul olcsón, szinte ár alatt. Sajnos ezek a gépek hírből sem láttak jogtiszta Windows 10 -et! Khm… Akarom mondani, ez olyan kiskapus megoldás, vagy mégsem?

Jöjjön egy kis mese, hogy jobban megértsd a lényegét:

Van egy nagy vállalat vásárolnak egy brand számítógépet, mondjuk egy DELL Optiplex 9010 -et, Windows 7 -el, 2014 -ben. Ez a cég a gépet leselejtezi 2020 -ban és eladja nagykereskedésnek, vagy egyéb olyan cégnek/magánembernek (pl.: ebay), akik behozzák az országba.

A nagykereskedés/cég/magánszemély a számítógépről a Windows COA matricát nem távolítja (Sem fizikailag, sem pedig elektronikusan!) – tisztelet a kivételnek. Nos, ezeket a gépeket – ha a beszerzésnél a számlán szerepelt, hogy a géphez tartozik Windows 7 – tovább lehet értékesíteni Windows 7 -el!

És itt jön a kiskapu:

A vállalkozások tömkelege értékesíti ezeket a használt brand számítógépeket/laptopokat jogtiszta Windows 10 -el!!! Mégis hogyan, jöhetne a kérdés, ugye? Azért, mert a Microsoft erre lehetőséget ad, de nem a kiskereskedőnek, hanem kizárólag a magánszemélyeknek!!! 

Ugyanis a magánszemély Windows 7 -el vásárolja meg a gépet, majd otthon frissítheti Windows 10-re!
Ez legális ugyan, de nem jogtiszta! (Legális, mert az operációs rendszer önmagát frissítette – köszönhetően a beépített automatizált frissítésnek-, de a Windows 10 ettől még nem lesz jogtiszta, mert nincs róla számla, valamint jogtisztaságot igazoló dokumentum – Pl.: Windows 10 COA matrica) Nyílván a magánszemélyeket nem fogják ellenőrizni, de előfordult már a történelem során.

Tanúlság:

Sajnos így történhet meg, hogy a kereskedő Windows 10 -el hirdet/értékesít egy használt számítógépet, úgy hogy a

  • a Windows 10 licenszet nem számlázza ki
  • nem tesz rá Microsoft Windows 10 for Refurbished PC COA matricát
  • a kereskedő nem Microsoft Refurbished Partner

 

Tehát olyan mintha eladott volna egy számítógépet illegális szoftverrel, ami bizony ha kiderül komoly bűntetési tételt von maga után!

Egy Microsoft Windows 10 Home for Refurbished PC COA a nagykereskedésben is 9.600 Ft felett van!!! (Ezt 10.990 Ft -ért értékesítjük a használt számítógéphez/laptophoz)

 

És még egy kis plusz, ha valaki jogtiszta Windows 10 -et vásárol:

Mindenki, aki jogtiszta Windows 10 -et vásárol, jogosult – garanciális csere esetében – egyszer a meglévő Windows 10 -et továbbvinni a cserélt számítógépre, a garanciális perióduson belül! Ezt soha nem mondják sehol!

Pusztán azért írjuk le ezeket, hogy lássatok tisztán
Köszönjük, hogy elolvastad!

Tervezz hozzánk útvonalat!