Category: BLOG!

NETFONE értékesítési pont

Üzletünkben lehetőség van NETFONE szerződéskötésre.


Folyamatos akciókkal várunk újra Netfone értékesítési pontként, ahol segítünk kiválasztani a számodra legoptimálisabb telefoncsomagot.

Ehhez számhordozási lehetőséget is biztosítunk, hogy régi, megszokott telefonszámod megtarthasd.

Érdemes minket választani, amennyiben új szolgáltatót keresel, hiszen mindent biztosítunk ügyfeleink számára a gyors internettől kezdve, a korlátlan hívásokon át, a teljes lefedettségig.


BŐVEBB INFÓ:

+36 (20) 368 76 17


Fontos: 
Kérlek benneteket, hogy a szerződéskötéskor legyenek nálad az alábbi dokumentumok!

 • Érvényes szeméyazonosító igazolvány, vagy vezetői engedély
 • Érvényes lakcímigazolvány
 • 90 napnál nem régebbi, saját nevedre szóló közüzemi, vagy telefonszámla
 • Albérleti szerződés, ha szükséges

 

“Apa kezdődik!” LiLiRose Prémium Számítógépek!

…Szóval, igen és igen!

 

ELINDULT!

 

Sokan nem is tudjátok, amikor 3 évvel ezelőtt elindult az a bizonyos vezérhangya, hogy saját márkás számítógépe legyen a PCBUTIK -nak, valami ilyesmit álmodtam meg.

Igen az ötlet a Covid alatt jött és elkészült akkoriban 15 db LiLiRose számítógép, természetesen nem ilyenek, olcsóbbak és mások  (Még Core2duo és Core2Quad), de azoknál is dominált a válogatott alkatrészek és az elmaradhatatlan garancia és persze a prémium szolgáltatások.

Az első szériás LiLiRose gépek a mai napig teszik a dolgukat és mind a 15 db működik és kapaszkodjatok meg, egyik sem lett azóta újratelepítve, pedig némelyiken Windows® van 😀 – Na jó ez csak a poén része volt kedves Microsoft®…;) Természetes a karbantartások megvoltak.

Akkoriban a Linux Mint-et telepítettük illetve a Windows® 10 Home verziót. A Windows® -nál különösebb dolog nincs, csak annyi, hogy a PRO verzióval adjuk a LiLiRose gépeket.

A Linux esetében viszont változott a dolog, hiszen a Zorin OS klasszisokkal jobban használható, mint a Linux Mint (Ez szubjektív), ráadásul nem leszek depressziós, ha elé kell ülni. Persze a téma mindenhol variálható, de ott valamiért nem azt kaptam amit vártam. A Zorin OS -t viszont már két éve használom – sok ügyfelemmel együtt – hibátlanul! Így a Zorin OS lett a kiválasztott, melyet úgy alakítottam át minden gépen – Nem csak a LiLiRose PC -ken -, hogy az 99% -ban úgy néz ki, mint egy Windows® 10. Na ezért is kellett a 2-3 év, meg persze a visszajelzések miatt is.

Amit egyértelműen tudni kell a LiLiRose gépekről, hogy 3 évig semmilyen költséged nincs vele, mivel az árban benne van a mindenkori karbantartás, javítás, adatmentés (ha lehetséges), telepítés, távsegítség, és a legfinomabb PCBUTIK-os kapszulás kávé, amit saját magam szervírozok! 😀

A legfontosabb talán az, hogy a mai világban nem engedheti meg egy szülő, hogy a gyermekének az előző karácsonykor kikönyörgött Full HD monitorához 4-500 ezer forintos konfigot vásároljon, akár hitelre is! A gyerekek többsége (10-16 éves korosztály) még nem fognak 4K -ban játszani és gémerkedni, max egy világítós billentyűvel és egy gamer egérrel beérik. Ezért felesleges baromi sokat költeni egy új gépre. Mindig azt szoktam kérdezni, hogy valaki a 17. kerületben lakik, akkor vesz egy Ferrari-t azért, hogy bejárjon naponta dolgozni az Örs-re? FENÉT! Arra jó egy Corsa is. 😉 Persze ha valaki megteheti, akkor vegyen Ferrarit, vagy 4-500 ezres számítógépet a Fortnite-hoz.

Így is hosszú lett, de a tanúlság, hogy nem kell ezekhez a játékokhoz csúcs gép (csak ha 4K-ban akar a gyerek játszani), vagy az idősebbeknek 12-13. generációs i5 -ös, hogy bankoljon, vagy az unokájával cseteljen a messengeren…

A környezetvédelemről ne is beszéljünk, hogy a régebbi gépek meg mennek a kukába, ugye?

Kérlek benneteket, hogy NE essünk át a ló túloldalára…

Köszönöm, hogy elolvastátok!
Majzik Mihály


Ezzel a Facebook poszttal indult el a LiLiRose igazi pályafutása:

Apa kezdődik!

Néhányan már hallottatok róla, hogy valami egyéb újdonság is készülődik a PCBUTIK háza táján az üzlet felújításán kívül.

Túl vagyunk az én kis Hercegnőm, Liliróza 4. születésnapjának megünneplésén s ez alkalomból útjára indítjuk LiLiRose számítógép családunkat. Ennek tagjai közt elérhető áron kínálunk a fiataloknak menő játékra alkalmas gépeket csakúgy, mint szüleiknek home officehoz és az otthoni szabadidő minőségi eltöltéséhez ideális eszközöket. Ráadásul prémium szolgáltatásokkal várjuk a leendő LiliRose tulajdonosokat.

Bővebb info: www.lilirose.hu

HELLÓ 2023!

Először is Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek!

– Kérlek olvassátok végig, fontos! –

Csapjunk is bele a közepébe mindenféle felesleges kertelés nélkül… Sokat agyaltunk, hogy mi is legyen az árakkal… – emeljünk -e, vagy maradjanak a megszokott árak, hiszen 2 éve nem volt áremelés.

Sajnos a kiadások nekünk is nőnek, de mivel a PCBUTIK mindigis a pénztárcabarát megoldásokat követte, így lesz is emelés, meg nem is…

Egyes szervizdíjakat emeltünk (pl.: a Windows telepítést 7.000 Ft -ról, 8.000 Ft -ra) tehát nem olyan nagy mértékű az árváltozás, mint például ami az élelmiszerek területén tapasztalható volt. Sőt a karbantartási munkadíjakhoz nem nyúltunk hozzá (Pl.: PC és Laptop takarítás). Ezzel egyetemben viszont szeretnénk ösztönözni mindenkit, hogy az eszközeink karbantartása igenis fontos dolog, hiszen egy autóban is kell olajat cserélni… Nem?

A nem annyira jó dolog, hogy 2023 -tól a nem rendszeresen karbantartott, vagy az extrém koszos (leöntött, ételmaradékos, levakarhatatlan porréteg, stb) eszközök esetén a munkadíjunkon kívül felárat számítunk fel ügyfeleinknek!

Továbbiak

 • Bekerült az árlistába a Gamer számítógépeknél a grafikus kártyák pasztázása/tesztelése!
 • Számítógépeknél az alaplap kiszerelésével járó takarításért/karbantartásért felárat számolunk fel!
 • A bevizsgálási munkadíjat (Számítógép és Laptop) kizárólag a javítás megrendelése esetén nem számítjuk fel!

 

Köszönjük, hogy elolvastad!
Majzik Mihály

Az ismeretlen ismerős

Újabb írásunk nem másról fog szólni, mint a már annyit emlegetett Ubuntu, Linux Mint, Zorin és Deepin operációs rendszerekről. Csokorba szedtük Nektek, hogy mégis melyik Linux verzió miért is jó és miben tud többet az egyik, mint a másik, vagy miben más, mint a Windows!

Linuxos számítógépeinket UBUNTU, vagy Zorin operációs rendszerrel értéksítjük!


Kezdjük a legnagyobb felhasználói táborral rendelkező Ubuntu operációs rendszerrel.
Nálunk azért is kapta az első helyet, mert itt jelennek meg leghamarabb az újdonságok, melyek a többi Ubuntu alapú disztribúcióban csak később érhetők el. Számtalan Linux verzió ugyanis az Ubuntuból indult ki.

 • A legnagyobb magyar nyelvű online közösség!
 • A legtöbb ingyenesen elérhető szoftver!
 • Mindig a legfrissebb szoftverek!
 • A magyar nyelv 100%-os támogatása!

 

Máshol vannak az alkalmazás ikonok, a tálca alaphelyzetben a képernyő bal oldalán található (beállításoknál bármely oldalra áthelyezhető!). Máshogy néz ki a menü és van egy felső tálcánk is, amin helyet kapott az értesítési panel, az aktív alkalmazások valamint a tevékenységek. Az Ubuntu operációs rendszert könnyen meg lehet szokni, de talán ez a rendszer ami elrendezésileg és műveletekben nem annyira hasonlít a Windowshoz.

1-2 hét alatt meg lehet szokni…

 

Összességében azonban aki egy kicsit hajlandó nem csak megszokásból számítógépezni, annak az átállás 1-2 héten belül sikerül és szeretni fogja a rendszert.


Következő alanyunk a második legnagyobb felhasználói táborral rendelkező Linux Mint.
Az Ubuntu alapú operációs rendszerek közül talán az első volt, amelyik a legjobban hasonlított a Windowshoz, szinte mindent ugyanott találunk meg. A tálca szintén a képernyő alján helyezkedik el és a képernyő bal alsó sarkában a „Start” menü is helyet kapott. A Mintnek is van egy nagy és segítőkész online közössége.

1-2 nap alatt meg lehet szokni…

 

Mejelenés tekintetében viszont mellőzi a csillogást…


A harmadik górcső alá vett operációs rendszerünk a Zorin OS.
Az ír fejlesztésű operációs rendszer mégis talán a legközelebb áll megjelenésében a Windowshoz, mivel a színvilága és a működése hasonló a Windows-éval. Itt beállíthatjuk akár a Windows XP/7, valamint a Windows 10 megjelenítését is. A Zorin OS Pro már tudja a Windows 11 és az iOS megjelenését is, bár a Pro verzióért fizetnünk kell tizenpárezer forintot.

A Zorin OS megjelenési módjai…

 

Amit a Zorinnál külön kiemelünk, az a Zorin Connect nevű alkalmazás, amely képes összekapcsolódni a telefonunkkal (létezik Androidos app is hozzá), így a számítógépen lehet sms-t írni illetve a médiát vezérelni (hangosítani, halkítani, léptetni a zeneszámokat, stb.). Érdekességként említjük, hogy ez a kis szoftver olyat is tud, hogy ha szól a zene a számítógépen, ha csörög a telefon, akkor a zenét automatikusan lehalkítja. Fantasztikus! Ez a kis programocska, ami a Zorin OS-t igazán különlegessé teszi az általunk kínált Linux operációs rendszereken belül.

 

Fájlok küldése és fogadása telefonról és telefonra!

 

Ne legyen mindig csak jó írva a rendszereknél, ezért elmondjuk, hogy sajnos itt magyar közösség nincs és a magyar nyelv támogatása is csak kb. 99 %-os. A szoftverek verziói nem mindig a legfrissebbek, mint az Ubuntu és a Linux Mint esetében, de mégis talán az egyik legjobb alternatíva a Windows operációs rendszer helyett.

Saját rendszerünk, természetesen nem más, mint a ZORIN OS!

 

Olyan, mintha Windows-t használnánk, ugye?
A Zorin operációs rendszer használata 1-2 nap alatt elsajátítható!


Végül jöjjön egy kakukktojás, a kínai fejlesztésű Deepin operációs rendszer, mellyel sokáig értékesítettük felújított számítógépeinket, sikerrel!
Talán erről lehetne a leghosszabban írni pro és kontra. A rendszer legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy megjelenésében kapunk egy Ubuntu+Zorin OS+Windows kombót! Nagyon szép megjelenés és stabil működés jellemzi, ugyanott van szinte minden, mint a Windowsban, gyors, témázható, “csillivilli”, olyan funkciókat tartalmaz, mint egy Androidos telefonkészülék. Hm… Hogy mi? Tessék?

Biztonsági mentés és…

 

Biztonsági mentés és visszaállítás menüpont!
Ráadásul megkérdez, hogy mindent töröljön, vagy védje meg a dokumentumokat… Hatalmas piros pont!

Az összképet rontja, hogy a magyar nyelv támogatása mindössze 80-90 % körüli és a szoftverek régebbi verzióit tartalmazza a rendszer. Stabilitás és gyorsaság szempontjából nincs probléma. Mivel a kínai piacra szánt operációs rendszerről beszélünk, így az online közösség angolul és kínaiul érhető el, de aki a Deepin OS kipróbálására vagy használatára adja a fejét, az 100 %-osan tudja majd használni a rendszert.

 

Könnyen megszokható a szép, letisztult felület!

 

Aki Windowsról vált Deepin -re az körülbelül 2-3 nap alatt megszokja és megszereti ezt a “csillivilli” operációs rendszert.


Mindenkinek elmondjuk, hogy nem minden esetben alternatíva egy Linux operációs rendszer, de az átlagos felhasználásra, irodai és otthoni környezetben tökéletesen megállja a helyét.


Sokan azt mondjátok, hogy a Linuxhoz programozói tudás kell. Tisztázzuk: NEM KELL!
A családból – évek óta – többen is Linuxot használunk a saját gépünkön, ami kifogástalanul működik!

Reméljük, hogy tudtunk segíteni ebben a kis összefoglalóban, de ha bármilyen kérdésed van írj nekünk (fogunk válaszolni), hívj minket vagy egyszerűen csak gyere be és megmutatjuk Neked a felsorolt operációs rendszerek bármelyikét. Mindezt természetesen díjmentesen!

Köszönjük, hogy elolvastad…

 

A Linux Pingvin (Tux)….

 

A kicsi Netezős…

 

Kezdjük a tavaszt egy újabb érdekességgel, a régebbi gépek háza tájáról.

Jó páran tapasztalhattátok, hogy a Microsoft® elkezdte a régebbi hardverek támogatását kivezetni a Windows® 10 operációs rendszerből – Itt említenénk példaként a Core2 konfigurációkat. – (Vigyázat, lassan jön az első generációs “i” széria!)

Körülbelül 2 évvel ezelőtt sokan szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a korábbi Core2 sorozat integrált videó kártyáinak támogatását (pl.: YouTube) a Microsoft® egyszerűen kivezette a Windows® 10 alól. Sokan cseréltetek gépet, holott csak netezésre és egy-egy YouTube videó megtekintésére van használva a számítógép, vagy maradt egy alternatíva, hogy többen korábbi és nem jogtiszta Windows® verzióra váltottatok vissza.

Nos! Ezeket a gépeket mi felújítva értékesítjük tovább SSD-vel és adott esetben új házba építve, természetesen egy év garanciával.

Miért is vennénk egy „ágyút” azért, hogy lelőjünk vele egy verebet?

A fent említett feladatokra tökéletesen elegendő a jól bevált, és a mai napig stabilan működő Core2 széria, igaz picit lassabbak az “i” szériás gépeknél. De egy erősebb Core2 proci (pl.: E8400) simán felveszi a versenyt egy második generációs Core i3-as processzorral.

Aki egy icipicit elrugaszkodik attól a ténytől, hogy nem csak a Windows® Operációs Rendszer létezik, és alap feladatra használja a számítógépét (bankolás, netezés, zene, YouTube, stb.) annak alternatívát nyújthatnak ezek az olcsóbb kategóriás számítógépek, melyek továbbra is elérhetőek nálunk, de már új köntösben, Ubuntu alapú operációs rendszerrel.


Ha kíváncsiak vagytok, akkor nézzétek meg a “kicsi netezős” számítógépeinket…

Most használt, vagy felújított?

A legtöbb vásárlónak szinte fogalma sincs!

Használt / Felújított – Most melyik melyik???

Használt számítógép – Egy kis mese, hogy jobban megértsd a lényegét:

A kereskedő megvásárolja nagykereskedésből, vagy magánszemélytől a számítógépet. Ezután teszteli, portalanítja – esetleg pasztázza -, gyakorlatilag elvégez egy kisebb karbantartást… Majd egy kisebb haszonnal továbbértékesíti, némi garanciát vállalva rá (Jellemzően 3-6 hónap) – Ez a használt számítógép!

Felújított számítógép – Itt is egy kis mese, hogy még jobban megértsd a lényegét:

A kereskedő megvásárolja nagykereskedésből, vagy magánszemélytől a számítógépet, illetve a használt alkatrészeket. Ezután teszteli, portalanítja és egy jobb állapotú PC házba építi, leszervizelt, vagy új tápegységgel, új alkatrészekkel bővítve, párosítva, természetesen pasztázva. Gyakorlatilag újraépíti az értékesítésre kínált konfigurációt… Majd egy nagyobb haszonnal továbbértékesíti (hiszen a kereskedő időt és energiát tett bele), jellemzően 1, 2, vagy akár több év garanciát vállalva rá – Ez a felújított számítógép!

 

A PCBUTIK.eu kizárólag felújított és teljes mértékben átvizsgált számítógépeket értékesít ügyfeleik felé!

2015 Augusztus 25 és 2021 Március 31. között értékesített több száz darab felújított számítógépből a tényleges garanciában visszahozott számítógépek darabszáma nem érte el az 5 darabot!!!!!

Erre nagyon büszkék vagyunk és ígérjük, hogy a jövőben is méltóan helyt fogunk állni!

Köszönjük a bizalmatokat és továbbra is szeretettel várunk üzletünkben… 🙂


Tudom, hogy kicsit szájbarágósra sikerült a dolog, de reméljük, hogy sikerült egy-két kérdéskört letisztázni…
PCBUTIK.eu

Pofátlanul olcsó Windows 10 a piacon!

Kicsit agyaltam, hogy igaziból hogy is kezdjem ennek a témának a bevezetését, mert megmondom őszintén, hogy sok-sok furcsaság van jelen a hazai számítástechnikai piacon.

Arról most nem írnék, hogy egekbe szöktek az új videókártyák, SSD, stb. árai és ez sajnos húzta magával felfelé a használt eszközök piaci árait is.

Arról viszont mindenképp írnék, hogy miért látunk egyre több használt Windows 10 -es gépet a piacon pofátlanul olcsón, szinte ár alatt. Sajnos ezek a gépek hírből sem láttak jogtiszta Windows 10 -et! Khm… Akarom mondani, ez olyan kiskapus megoldás, vagy mégsem?

Jöjjön egy kis mese, hogy jobban megértsd a lényegét:

Van egy nagy vállalat vásárolnak egy brand számítógépet, mondjuk egy DELL Optiplex 9010 -et, Windows 7 -el, 2014 -ben. Ez a cég a gépet leselejtezi 2020 -ban és eladja nagykereskedésnek, vagy egyéb olyan cégnek/magánembernek (pl.: ebay), akik behozzák az országba.

A nagykereskedés/cég/magánszemély a számítógépről a Windows COA matricát nem távolítja (Sem fizikailag, sem pedig elektronikusan!) – tisztelet a kivételnek. Nos, ezeket a gépeket – ha a beszerzésnél a számlán szerepelt, hogy a géphez tartozik Windows 7 – tovább lehet értékesíteni Windows 7 -el!

És itt jön a kiskapu:

A vállalkozások tömkelege értékesíti ezeket a használt brand számítógépeket/laptopokat jogtiszta Windows 10 -el!!! Mégis hogyan, jöhetne a kérdés, ugye? Azért, mert a Microsoft erre lehetőséget ad, de nem a kiskereskedőnek, hanem kizárólag a magánszemélyeknek!!! 

Ugyanis a magánszemély Windows 7 -el vásárolja meg a gépet, majd otthon frissítheti Windows 10-re!
Ez legális ugyan, de nem jogtiszta! (Legális, mert az operációs rendszer önmagát frissítette – köszönhetően a beépített automatizált frissítésnek-, de a Windows 10 ettől még nem lesz jogtiszta, mert nincs róla számla, valamint jogtisztaságot igazoló dokumentum – Pl.: Windows 10 COA matrica) Nyílván a magánszemélyeket nem fogják ellenőrizni, de előfordult már a történelem során.

Tanúlság:

Sajnos így történhet meg, hogy a kereskedő Windows 10 -el hirdet/értékesít egy használt számítógépet, úgy hogy a

 • a Windows 10 licenszet nem számlázza ki
 • nem tesz rá Microsoft Windows 10 for Refurbished PC COA matricát
 • a kereskedő nem Microsoft Refurbished Partner

 

Tehát olyan mintha eladott volna egy számítógépet illegális szoftverrel, ami bizony ha kiderül komoly bűntetési tételt von maga után!

Egy Microsoft Windows 10 Home for Refurbished PC COA a nagykereskedésben is 9.600 Ft felett van!!! (Ezt 10.990 Ft -ért értékesítjük a használt számítógéphez/laptophoz)

 

És még egy kis plusz, ha valaki jogtiszta Windows 10 -et vásárol:

Mindenki, aki jogtiszta Windows 10 -et vásárol, jogosult – garanciális csere esetében – egyszer a meglévő Windows 10 -et továbbvinni a cserélt számítógépre, a garanciális perióduson belül! Ezt soha nem mondják sehol!

Pusztán azért írjuk le ezeket, hogy lássatok tisztán
Köszönjük, hogy elolvastad!

Tervezz hozzánk útvonalat!